Historia

Puiston Historia

Ajatus näyttelypuistosta syntyi vuonna 1997, jolloin alueella sijaitseva ruotsinkielinen puutarhaoppilaitos oli oppilastyönä aloittanut puiston suunnittelun ja rakentamisen. Viherympäristöliitto solmi oppilaitoksen kanssa yhteistyösopimuksen ja tavoitteeksi asetettiin näyttelyiden järjestäminen ammattilaisille ja harrastajille. Projektia veti Seppo Närhi.

 

Kun idea vuosittain järjestettävistä tapahtumista ja pysyvästä näyttelypuistosta yhdistettiin, mukaan saatiin heti kymmeniä yrityksiä, jotka olivat valmiita rakentamaan alueelle osaston. Puisto jaettiin pieniin tontteihin. Tontin varannut yhteisö (tai yhteisöt yhdessä) vastasi oman alueensa suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta.

 

Marketanpuiston yleissuunnittelun sekä 15 osaston yksityiskohtaisen suunnittelun toteutti Hanna Hentinen. Laajennusosan suunnitteli Katriina Arrakoski.

 

Vuonna 2001 perustettiin Marketanpuiston ystävät ry -yhdistys hallinnoimaan 7 hehtaarin maa-aluetta ja puiston toimintaa. Yhdistys vastaa edelleen puiston ylläpidosta ja kehittämisestä.  Marketanpuiston ystävät ry:n puheenjohtajana toimii Rauno Hänninen. Puiston jäsenenä on yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä.

 

Marketanpuistossa pidetään vuosittain erilaisia tapahtumia. Kesäkuun alussa järjestetään Puutarhamarkkinat ja elokuun lopulla Syysmarkkinat. Tapahtumassa vierailee noin 4000 kävijää. Osastoilla on myynnissä puutarhatuotteita ja tarjolla on myös neuvontaa.

 

Lisätietoa puistosta antaa Marketanpuiston toiminnanjohtaja Märta Angervuori (041 739 7647,marta.angervuori@axxell.fi). Kesäkaudella myös infopisteen hoitaja (040 831 2202, marketanpuisto@gmail.com).

X