Marketanpuiston idea

Ideana rakennetut pihakokonaisuudet

Marketanpuistoa on koko ajan kehitetty huomioiden sekä kuluttajat että ympäristön ammattilaiset. Tuotteisiin tutustuminen luonnollisessa ympäristössä helpottaa sekä viheralan ammattilaisten, että kuluttajien päätöksen tekoa piha- ja viheralueiden kasvi- ja materiaalivalinnoissa. Marketanpuistosta löytyy apua niin tavalliselle piharakentajalle, kuin myös taloyhtiön isännöitsijälle tai muille piha-asioiden parissa työskenteleville, koska puisto antaa arvokasta tietoa materiaalien käyttötavoista ja niiden ympäristöön soveltumisesta.

 

Marketanpuisto toimii erinomaisesti myös puutarhaharrastajan tietopankkina, jonka suurin vahvuus on siinä, että siellä ihmiset voivat nähdä pihan kasvit lajeille sopivissa kasvu ympäristöissä ja istutettuna sopivilla istutustiheyksillä. Puistossa voi seurata kasvien kukinta-aikoja, ja kasvin lopullinen koko on helpompi hahmottaa luonnossa, puutarhamaisessa ympäristössä, kuin kasvikirjan sivuilta.

 

Lisäksi puistoa hyödyntävät myös alan oppilaitokset, mm. kasvituntemuksen, puutarharakenteiden, rakennus- ja kasvimateriaalien sekä teknisten ratkaisujen opetuksessa.

X
X